söndag 5 februari 2012


Vackert men också svårt!


Ja så blev det ordentlig vinter iaf! Trodde länge att denna vinter skulle bli lättare än de två som varit, hoppades på det. Men så slog kylan till och snön har vräkt ner.

Vintern är väl så som människans sinne kan vara ibland - fruset, stilla, vackert men med en väntan och en längtan efter solen, ljuset, värmen och det gröna.

Man behöver vintern för att uppskatta våren och de ljumma sommardagarna.
Man behöver sorger och bekymmer för att uppskatta glädje och kärlek.

Visst kan vintern vara vacker! Men det finns även en annan aspekt som pigga och friska naturligtvis inte spontant tänker på - att det är en väldigt svår period för alla med funktionshinder. Vare sig det beror på sjukdom, handikapp eller bara att åldern gör sig påmind.

Många sitter nu isolerade!
Många kan inte ta sig ut med sin rullator eller sin rullstol eller sina kryckor med risk för att fastan eller falla. MEN vi kan hjälpas åt bara genom att vara lyhörda och fundera ett varv till om det finns någon i vår närhet, i vårt hus osv som kanske kan behöva lite hjälp. Man kan skotta lite extra, hjälpa till att bära något, säga till på jobbet om det intre skottats och plogats, fråga grannen om hon/han har allt som behövs osv.

Med lite förståelse så blir världen en bättre plats att leva i!

With some understanding the world will be a better place to live in!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar