fredag 3 februari 2012

Kan en sanning vara en lögn?


Det finns barn som lär sig direkt att sanningen och verkligheten gör ont. Att om man vill att andra ska vara snäll mot sig så ska man inte berätta sanningen dvs hur saker och ting verkligen förhåller sig.  I vuxen ålder kallar vi dessa människor för lögnare. Eller ger dem diagnoser av olika slag.

Det finns alltså en liten klick människor som är så skadade från barndommen att de blivit notoriska lögnare. Deras lögner har blivit deras verklighet. Ja så i deras ögon så ljuger de inte. Vi tycker att de har fel, men de har aldrig fel för de tror ju på den verkligheten som de ser men som ingen annan av oss ser. De känner sig missuppfattade. 

De gör alltså inte detta för att de är elaka, tvärtom. Men vad de inte förstår är att tilliten till dem bara minskar och minskar. För om de kan vrida på en verklighet så kan de vrida på en annan också. Men de ser bara att det är det snällaste man kan göra en annan människa, att vrida till verkligheten. 

Att umgås med dessa människor är ett påfrestande vågspel. Å ena sidan får man inte bli en medspelare och i och med det så blir det automatiskt kontroverser. Å andra sidan så har de ju troligen andra sidor som är bra som kompenserar en hel del. 

Så kan en sanning vara en lögn eller en lögn vara en sanning? Ja det kan den.
Kan man göra om en annan människa? Nej, det kan man inte. 
Men med lite förståelse, inte acceptans, så blir världen en lite bättre plats att leva i.

Må gott!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar