onsdag 2 maj 2012

Ordens makt!



Man säger att en blick kan säga mer än tusen ord!
Man säger att vissa känslor inte går att beskriva i ord.
Man säger att ord "bara" är ord. Eller att ord kan vara tomma.

Men jag vill också säga att ett enda ord kan betyda all skillnad i världen!
Jag skulle säga att ord kan ha en enorm kraft. Att ett enda litet ord kan innebära något väldigt stort och betyldelsefullt. Eller rena katastrofen om man vänder på det.

Ibland så kan också ord betyda olika saker bara pga av olika tonfall. Eller så betyder tonfallet mer än orden.
Ta en som exempel en hund där du säger med mjuk len ljus röst att den är hemsk och avskyvärd. Hunden kommer vifta på svansen och dyrka dig därför att den inte hör orden, den hör din energi.
Du kan göra tvärtom också, säga att du älskar den med en hård, arg röst och hunden kommer lägga svansen mellan benen och bli underdånig.

Sedan beror det förstås också på från vem orden kommer.
Från en människa så kan ordet "älskade" kanske bara innebära en fras, medans från en annan så får det en gudomligt innebörd.

Man kan vänta på ett ord i tio, tjugo, kanske trettio år. Och när det väl dimper ner blir det rena jordbävningen. Världen snurrar och ingenting blir detsamma igen.

Lyckan över ett enda litet ord, en enda liten mening kan ge en annan människa vingar och en förändring i livet som knappt går att förstås. Men ord kan också krossa en annan människas värld.

Så var försiktig med vilka ord du väljer, men var generös med snälla ord och tänk på att kärleksfulla ord som aldrig blir sagda, heller aldrig kan få en kärleksfull effekt. Lika väl som hårda ord som aldrig blir sagda aldrig heller kan skada.

Ord är inte bara ord! Ord är väldiga krafter!
Och det är bara du som har makten över dina ord, så välj dem väl, mena dem, slösa på de goda och spara på de hårda så får vi alla en bättre värld att leva i.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar