onsdag 4 april 2012


Alla har val!



Många säger som skäl för att inte göra saker och ting att de inte har något val.
Jag hävdar att man alltid har val!

Vissa val är bättre än andra, men vi har alltid val. Att inte göra någonting alls är också ett VAL!
Det är inte alltid lätt att göra ett val.... men det är alltid upp till var och en att göra ett.


Kanske en cancersjuk får två val... ta behandling och lev, eller var utan och riskera att dö.
En människa som inte trivs på sitt jobb står kanske inför två val...att arbeta på och lära sig att leva med det, eller byta/sluta med risk för lägre inkomst osv.
En person som vill skiljas men som tror sig inte ha råd, inte kunna för barnen/släkten ed står för två val... att lära sig leva med det liv som är, eller ta chansen/risken att få det sämre ekonomiskt, få bråk med familj eller att barnen blir ledsna.

Att göra val som innebär förändringar är som att kasta sig in i ett okänt land. Man vet inte vad som kommer att möta en. Det enda man vet är att man ingenting vet! Och det kan vara en trygghet i sig.

Du gör hundratals val varje dag! Även sådana där du TROR att du bara hade ett val. Sedan är det en helt annan fråga om du tycker att du styrts in på vissa val, om du själv varit aktiv eller låtit någon annan eller något annat välja för dig. Men likförbaskat så har du gjort VAL!

Likt fågeln så väljer du olika riktningar, av en eller annan anledning. Så varje gång du känner dig "fast"... tänk på att du HAR VAL!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar