fredag 9 mars 2012


Ljusa berg och mörka dalar



Dagen är ljus, natten är mörk. Sommaren är varm och vintern är kall. Sorg gör ont, skratt gör gott!
Vi behöver kontrasterna i livet för att uppskatta höjdpunkterna. Som någon sa till mig en gång: Skulle man äta Oxfilé varje dag så skulle inte det heller bli gott!

Alla har sina ljusa berg och mörka dalar, ALLA! Jag skulle kunna dra det så långt så jag skulle säga att den som inte erkänner att det finns dalar, den människan lever inte. Den människan har stängt av!

Det viktiga är inte att man har dalar i sitt liv, det viktiga är hur man förhåller sig till dem. Om man kan hitta vägar för att börja klättra igen. Om man hittar krafter att vilja till toppen igen. Eller om man fastnar där och inte ens försöker ta sig därifrån.
Ibland kan det kännas väldigt trögt! Som om man fastnat i kvicksand. Det är då du kan söka kontakt med andra människor som förhoppningsvis kan få dig att se möjligheter igen. Som får dig att sikta på ljuset igen! Eller gör något som du vet att du normalt mår väldigt bra av att göra, som ger dig lust och kraft igen.

Förneka inte dina dalar, lev dem! Men sök sedan vägarna som leder till toppen och upplev vägen dit och njuta av dess frukter. Det är detta som är livet! Berg och dalar!


Och tillsammans kan vi göra världen till en bättre plats att leva i!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar