onsdag 28 november 2012



Vi är så lika!



Har ni tänkt på hur ofta man vill hitta gemensamma nämnare med den man träffar eller pratar med.

- Åh vi tänker lika, vi har varit med om lika, vi reagerar lika, vi tycker lika, vi har gjort lika, vi har lika sjukdom, lika sovvanor, tycker om likadan mat osv osv osv.

Varför är det så viktigt?
Det känns viktigt att hitta gemensamma nämnare för att känna att man kommer varandra närmare.
Varför är det viktigt?
För att känna att man har en samhörighet.
Och varför är det i sin tur viktigt?

Jo jag tror att det är känslan av att man letar efter sin andra själsliga hälft. Man känner att man vill hitta den som fattas en.

Hur hel man än upplever sig så tror jag att vi alla innerst inne söker den andra själsliga delen av oss själva och detta pga vår själsliga uppkomst.

Jag tror att vi alla skapades i en enda energi. Sedan delades den och delades igen och igen precis som när ett barn blir till.... celldelning så att säga.

I den sista celldelningen så skildes man från sin tvillingsjäl. Det är den delen, sin andra hälft som man omedvetet söker genom hela sitt liv.

Vissa har turen att finna varandra, men för de flesta så går det nog liv efter liv efter liv innan det sker. För att det ska kunna ske så måste man ha turen att vara på samma plats vid samma tid och dessutom mötas på samma "nivå".
Inte tur, det är isf meningen!

Men att ha saker gemensamt med andra, även om man inte är varandras tvillingsjälar, är inte att förakta. Det är själsfränder och sådana gör livet rikt.
Så fortsätt sök gemensamma nämnare och känn gemenskap. Det kan leda till vänskap för livet och det är bland det bästa som kan hända i detta jordeliv.

Tack mina vänner, mina själsfränder, för att ni finns!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar