tisdag 27 november 2012



Domedagen! .... ???


Världen ska gå under! Livsfarliga virusar - HIV, Ebola, Fågelsjukan, Svininfluensa osv! Ozonlagret tar slut! Maten är giftig - fisken, grönsakerna, frukten. Giftiga utstläpp! Klimathot! Tredje världskriget är nära!
Ja jag kan göra listan lång - på sånt som kan väcka våra rädslor!

Kärlek och rädsla är de två kraftfullaste känslor vi människor kan känna. Att spela på människors rädsla är en urgammal uppfinning och otroligt effektiv!
Många religioner upptäckte att genom att skrämma människor med hotet om helvetet, domedagen och annat straff så kunde man tygla människor att göra som man ville, dvs ge ekonomiska bidrag, höja prästen eller annan person, som kunde frälsa andra, till skyarna och forma sig efter de krav dessa människor satte upp. 

Vi människor har väldigt lätt att ge efter för våra rädslor och rädslor i sin tur förlamar eller får oss att agera på ett sätt som vi normalt inte skulle göra.

Nu är det en väldig debatt bland både vuxna och tydligen även i skolorna huruvida jorden kommer gå under den 21 december i år.

Det är ofattbart att ett rykte kan skrämma en hel värld!

För det är ett rykte som iscensattes av kristna som tolkade Mayakalendern som att jorden skulle gå under detta datum. Det står ingenstans i deras kalender eller i deras skrifter att detta ska ske!

Den som bemödar sig att ta reda på fakta vet att Mayakalendern tar sin början år 3114 före Kristus. Tiden indelas i perioder om 394 år och dessa perioder kallas Baktuner. Den trettonde Baktunen slutar just den 21 december 2012.
Sedan tar den fjortonde Baktunen vid. Men det talade man inte om, kanske man inte ens visste det och så tolkades det hela som ett bevis för att livet skulle ta slut.

Nåja hur det ligger till med den saken tvista de lärde. Men en sak är säker - världen kommer inte gå under!
Tvärtom, om man får tolka Maya så kommer världen gå in i en ljusare mer kärleksfull tid. Och visst låter det alldeles underbart! Jag satsar på att hellre tro på det, än på en tolkning som bara skrämmer människor.    


Låt oss tro på ljus och kärlek! Så kan världen bli en bättre plats att leva i!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar